▶ Selamat Datang ‎| Follow dan akan diFollow balik ◀

Aktiviti Pengakap

hari yang dinanti nantikan telah muncul
heee, ape yang sue merepek nie ?
dush2x  sue nak bgtau yang sue baru-2 nie memask tau !
memasak ape ? Masakan rimba untuk pengakap
MENU :
- Roti Lilit
bahan-2nyer : Tepung gandum, ranting kayu, gula, garam
- Telur Rebus
bahan-2nyer : telur ayam yang siap dibasuh ! heee

oke-2 carenyer senang giler.
firstly, korang kene hidunkan unggun api, err, kalau korang tak hidupkan api cmner na baka ?
haha, kerje nie paling susah giler, api susa sangat nak menyala
maybe rumput basah kowt time tuw.

tapi memang fun la sue cakap


oke nak tau aktiviti sue ape ? jom-2 kite click picture-2 kat bawah nie

unggun api ^^






uli tepung


jum baka ^^





Masak telur

( nak telling sikit, masak telur nie bukan macam base-2 korang masak kat rumah tau !
nak masak nie, korang ambik tanah, korek tau, pas da korek basahkan tanah tuw pastu
tempelkan kat telur, pastu campakkan ke unggun api yg korang da buat, hoho )

na tengok roti lilit nyer ?


cik mijah jadi model untuk bulan nie, HAHA

pape-2 un, sue harap korang enjoy erk
bye-2

Thanks reading yeahh ;)

No comments:

Post a Comment